Doormekaar Voormekaar - Nieuwsbrief Doormekaar Voormekaar - Uit de Oude Doos Doormekaar Voormekaar - Reacties

50 JAAR LATER – 1959 – 2009

Van meet af aan heeft het team zich beijverd om de gedachte aan de zo geliefde Hr Ms Amsterdam D 819 nieuw leven in te blazen en dat is gelukt, met inzet van oud-bemanningsleden, het team Doormekaar-Voormekaar: Frans Berbers, Gerard Breg, Johan van der Meeren en Victor Hertog en uiteraard de Reünie-Commissie: Cor Hoogveld en Wim Smits.

Door korte berichtjes te plaatsen in Checkpoint, Alle Hens en andere bladen van veteranenorganisaties kwamen uit alle hoeken en gaten van ons land de aanmeldingen van oud-bemanningsleden binnen bij Gerard, Ton en Frans de oprichters van het team Doormekaar-Voormekaar en de stuwende krachten achter de website http://www.ng-term.tk . In een later stadium is deze site overgenomen door http://www.victorhertog.com (deze website) en werd het team versterkt door Victor en Johan, terwijl Ton Leuver het team heeft verlaten. Inmiddels is deze site uitgegroeid tot een echte aanrader, met inbreng van film-, video- en foto-materiaal en andere documentatie van oud-bemanningsleden. Gerrit Krommedijk heeft hierbij een belangrijke bijdrage gedaan.

Zo’n 6 jaar geleden zijn we begonnen met het vergaren van foto’s en krantenknipsels. Na een jaar hadden we zo’n 2750 foto’s verzameld en konden we onze eerste cd uitbrengen in de vorm van een slideshow met 20 mappen. Het aantal CD’s lag boven de honderd en er kwamen enthousiaste reacties op.
Daarna werd er een video DVD uitgebracht met films gemaakt vanaf het Panamakanaal door Ltz Moers, een korte film van Rick Hagendoorn en een film van Jos De Natris vergezeld van een upgrade van nieuwe foto’s en de 800 pagina’s van het Mokummertje.

Intussen hadden we al kennisgemaakt met het reisverslag van Frans. Deze heeft meerdere vernieuwingen gehad; er kwamen nieuwe feiten bij en ook kwamen er meerdere en ook betere kwaliteit foto’s in.

In 2007 kregen we een complete film van H. Keizer, op super 8. Na digitalisatie hadden we een pracht van een film van vertrek tot aankomst in Den Helder. Hiervan zijn er ook zo’n dertig stuks aan de man gebracht. Verder zijn alle foto’s op het internet gezet onder http://gerard-breg.magix.net/ en de films zijn te bewonderen op http://www.youtube.com/watch?gl=NL&hl=nl&v=RXRkCwI1gBg.

Hadden we 4 jaar geleden 2750 foto’s door de inbreng van de heren Kamp en Van Duynhoven, dit is gestegen tot boven de 5000. Wie had dit 50 jaar geleden kunnen verzinnen !

Een ding is ons echter niet gelukt, binnen het team werd het idee geopperd om de eerste foto-cd en het reisverslag aan te bieden aan onze voormalig Cdt Dhr J C A Siliacus. Helaas is deze op 9 September 2003 overleden.

Team Doormekaar-Voormekaar