Doormekaar Voormekaar - Nieuwsbrief Doormekaar Voormekaar - Uit de Oude DoosDoormekaar Voormekaar - Reacties

Nieuwsbrief Maart/April 2009

In de vorige nieuwsbrief heb ik aangegeven dat ik druk doende was met het herschrijven van de eerste versie van mijn reisverslag over Nederlands Nieuw Guinea, u wel bekend. Inmiddels is mijn nieuwe boekwerk, dus de herschreven versie klaar en ben ik daar wel een beetje trots op.

De afgelopen maanden heb ik mij toegelegd op schrijfstijl, de opmaak en de keuze van foto’s en heb ik ook externe ondersteuning gevraagd. Om de kosten van het reisverslag in de hand te houden wordt het verslag dubbelzijdig gedrukt, het verslag is op twee manieren in de aanbieding: als boekwerk en op cd. Heeft u belangstelling, dan kunt u contact met mij opnemen. Frans Berbers: fj.berbers@quicknet.nl

 

Reünie 2009 Hr Ms Amsterdam

Woensdag 18 Maart. Het is alweer de vijfde reünie van het schip die gehouden is na terugkeer in 1961 uit Nederlands Nieuw Guinea. Overgoten door prachtig weer kwamen wij met een ploegje reünie - gangers vanuit Den Helder aan in Amsterdam. Er werden grapjes gemaakt: och hier zijn  de tegels ook al verzakt en bij de ingang van de Marine-Kazerne werd ons gevraagd of we kwamen solliciteren en of we soms herintreders waren. Uiteindelijk kwamen we veilig aan in de reünieruimte en werden we welkom geheten door Cor Hoogveld  en Wim Smits.

De reünie werd rond half 12 door Wim en Cor geopend met een aantal huishoudelijke mededelingen en we hebben tezamen een kaart gestuurd aan Willem Verhagen voorzien van onze namen. Willem is zeer ernstig ziek en wij wensen hem veel sterkte in deze zware dagen. Ook hebben wij al onze overleden makkers herdacht die het afgelopen jaar ons zijn ontvallen. Deze reünie gaf weer aan dat we met deze club mensen naar elkaar toegroeien en dat is een goede zaak.

Verder wil ik onze waardering uitspreken voor de prima organisatie van deze reünie en ook de blauwe-hap was beter dan het vorig jaar, althans dat hoorde ik in de wandelgangen. Het was weer een mooie dag en ongetwijfeld komen we elkaar weer tegen met de Marinedagen of in Arnhem.
 

Marinedagen - Belangenbehartiging

Tijdens de Marinedagen opent de Koninklijke Marine haar poorten. Zo kan iedereen op 10, 11 en 12 juli 2009 zien waar de marine mee bezig is.

Op vrijdag 10 juli zal ik deel uitmaken van het team van de AFMP/FNV – Algemene Federatie van Militair Personeel – om de bezoekers van de nodige informatie te voorzien. De stand van AFMP/FNV kunt u vinden in de grote tent op de Marinehaven. De stand is alleen bemand op donderdag 9 en vrijdag 10 juli tijdens de reguliere openingstijden van het Marine terrein. Voor de goede orde, genoemde belangenorganisatie behartigt de belangen voor zowel actief dienende militairen als postactieve militairen.


Frans Berbers

De Redactie